tirsdag 29. november 2011

INDIA del III

Siste India innlegg for denne gang. Først ut er Beryllbieter (Merops orientalis) i en litt morgentrøtt versjon.

Det dukket opp et par Muskatnonne (Lonchura punctulata)og, store som en Zebrafink.

Denne karen har fått det klingende navnet Hinduskvett (Saxicoloides fulicatus). En fortrolig fugl som gjerne kom innom på verandaen der jeg bodde for å få litt kjekssmuler.

En annen knøtt er Langhaleskredderfugl (Orthotomus sutorius). Veldig aktiv rundt i buskene og ikke lett å fotografere.

Brunfluesnapper (Muscicapa dauurica), hekker ved foten av Himalayafjellene og trekker seg litt sørover når jobben er gjort. To hakk mindre enn gråsnappern vår.

Rødgumpbylbyl (Pycnonotus cafer), en støyende krabat på størreslse med en Gulspurv.


Orientskjæreskvett (Copsychus saularis)...litt av noen Norske navn de har fått, umulig å si det fort ti ganger. Ca stor som en Rødvingetrost.

En skikkelig raring, Smedskjeggfugl (Megalaima haemacephala). Dette er en sjarmerende fugl, låter like rart som han ser ut.

Til slutt to solfugler, "klin umulig" å få gode bilder av, men tar dem med da jeg synes de er nokså eksotiske. Den første er Purpursolfugl (Cinnyris asiaticus) og nr to er en Purpurgumpsolfugl (Leptocoma zeylonica) begge er ca 10 cm lange. Skulle gjerne hatt bedre tid der nede og fått skikkelige bilder av dem, kanskje en annen gang :o)

God natt...

søndag 27. november 2011

INDIA del II

Da var India turen over for denne gang, ble litt fotografering i parken rundt hotellet. Dette er en bra fugle tid i India, monsunregnet gir seg i begynnelsen av oktober så nå er det full oppkjøring til ny hekkesesong. Med andre ord, stor aktivitet for å spre sine gener og reprodusere arten.

Totalt sett er det observert ca 1300 arter i det som kalles det Indiske subkontinent, som innebefatter Sri Lanka, Bangladesh og Nepal, ca 300  av disse artene er trekkfugler som overvintrer. India har enorme variasjoner i klimatiske forhold. Fra Thar ørkenen hvor det nesten aldri regner og temperaturen kommer opp mot 50 grader i mai , til de eviggrønne skogene i Khasi Hills hvor det regner opp mot 13 meter (tretten meter) årlig, et av verdens våteste steder. Videre har de lange kystlinjer og fjellene i Himalaya, så det finnes en biotop for de fleste arter her.

Halsbåndparakitter (Psittacula krameri) hekker oppunder taksteinen på hotellet. Skikkelige bråkebøtter og fantastiske flygere. Kommer susende i en fart hvor få henger på.

Svartglente (Milvus migrans) er en tallrik rovfugl i India, har tydeligvis tilpasset seg godt.
Her får den selskap av en Tykknebbkråke (Corvus macrorhynchos) som enten ikke liker selskapet generellt, eller gjerne skulle hatt den kvisten.

En annen predator er Orientsporegjøken (Centropus sinensis), den er hakket større enn en skjære og er spesialist på å ta diverse typer firfisler.

Et par Shikrahauker (Accipiter badius) dukket opp av og til, fuglesangen stoppet opp som om en bryter ble slått av hver gang. Den på det øverste bildet hadde to halsbåndparakitter en meter over seg, de satt stille og iakttok den helt til den fløy. Da satte de etter og fantejaget den.

Klippeduen (Columba livia) er opprinnelsen til det vi kjenner som bydue i dag...tror ikke vi har renrasede klippeduer i Norge lengere.

Krattstæren (Acridotheres fuscus) er stor som an vanlig Stær og er er en fabelaktig imitator, synger de flotteste strofer.

Hyrdestæren (Acridotheres tristis) er som Krattstæren et oppkomme av diverse sangstrofer. Tror de er beslektet med Beostæren, som har vært populær burfugl i Norge.

Kommer en del III også, med småfugler... :o)

onsdag 23. november 2011

INDIA del I

En aldri så liten digresjon i fohold til at bloggen egentlig skulle handle om Børsesjø og fuglene der...:

Er akkurat nå på en jobb reise til India, nærmere bestemt Nashik i Maharashtra. Hærlig temperatur her, ca 25 grader og sol hver dag, godt for en frossen nordmann. Ikke første gang jeg er her, bodde faktisk her i perioden høsten 2004 til våren 2006 og jobbet med et prosjekt for min arbeidsgiver.

Et utrolig interessant land hvor ikke noe er slik som vi er vant til i Norge, allt er annerledes.

Har tatt med fotoutstyr på turen og skal prøve meg litt i hagen til hotellet på morgenkvisten, mye fugleliv her. Kommer tilbake med del II om jeg lykkes med fotograferingen.

Har bladd litt i gamle bilder, og slenger i mellomtiden ut noen fra tiden jeg bodde her:

Det man hører om India og hellige kuer stemmer, det er kuer overalt og de har høy status. Dette er i gaten utenfor huset vi bodde i.

Av og til dukket det faktisk opp elefanter i gata og. Min kjære kone er ikke helt komfortabel her, de er ganske svære på nært hold.

...og de kan kjøres på motorvei.

Mange artige typer å se...

Ikke noe problem å kjøpe mat, denne karen hadde ferske egg hver dag...påstod han i alle fall.

Kylling var å få her...

...og fersk geit her.

Kvinner har rettigheter på linje med menn, likestillingen har kommet langt, bare se..

Så veltede lastebiler flere ganger... De har råstiv fjæring og kort akselavstand, så de har en tendens til å velte ved en unnamanøver, og det trengs av og til. Trafikken er av en annen verden enn det vi er vant til hjemme.

Denne sjappa har gitt meg en forretningside, bare jeg finner egnede lokaler skal jeg starte boob services i Skien...vil det funke tru?
To be continued..with birds...

torsdag 10. november 2011

Hakkespett

Det har desverre ikke vært så mange anledninger til skogsturer i det siste siden lyset slås av kl. 4. Fikk meg en tur på tirsdag, opp mot Blåfjell i Skien. Været var fint, men skogen var utrolig stille, ikke mye fuglekvitter å høre på denne tiden. Men en Flaggspett holdt god driv med å bearbeide en kongle i smia si, utrolig fine fugler synes jeg, og maken til energi, de må da få vondt i hue av og til?