fredag 27. juli 2012

Jordugle og Sivsanger

Etter å ha stått og beiset hyttevegger med tjærebeis i to lange dager var det påkrevd med en full kroppsvask med whitesprit (lacknafta) for å i det hele takk kunne sette seg i bilen for å kjøre hjem. På vei hjemover, rimelig lemster i både armer og bein melder lysten på en liten kveldstur til fugletårnet seg i den fine kveldssola, fotoutstyret ligger allerede i bilen så det blir bare å skifte til egnet fottøy og legge i vei.

Vel nede ved Børsesjø viser det seg å være ganske stille der, bare noen småfete late ender gidder å kvekke litt i kveldssola, soft. En Sivsanger viser seg etter litt i takrøret men er ikke god å få et reint skudd på.

Men så, i det jeg skal til å pakke sammen hører jeg det drar seg opp til en krangel rett sydøst for tårnet, der bakser en Sivhauk og en Jordugle rundt og er tydelig irritert over nærværet av den andre. For langt hold til å få bilder av opptrinnet, men ugla setter seg i kjerret bak tårnet og lar meg komme litt innpå seg uten å føle seg for usikker.


Og Sivsangeren satt still et halvt sekund den og :-) En hærlig dag....og takk til dere som ser innom bloggen.

mandag 16. juli 2012

Hegre

Tok en liten kveldstur til fugletårnet på Børsesjø i går kveld. Det er ganske stille der nå, men håpet er at Sivhauk hannen som holder seg der skal komme dansende over takrøret på fotografertbart hold...den uteble, men en grasiøs fisker var poseringsvillig.

Ellers kom det en flokk med ca 150 Grågås og slo seg ned, det er vel tidlig?

søndag 8. juli 2012

Vannrikse del 2

Forrige innlegg handlet om observasjon av et Vannriksekull, og at dette muligens var første sikre påvisning av hekking i Telemark. Feltekspertene Jan Erik Tangen, Rune Solvang og Esben Reisersen er konsultert, og tilbakemeldingen er at de ikke har hørt om påvist hekking før...disse gutta har så god oversikt at jeg da regner det som bekreftet....Gøy.

På torsdag tok jeg en tur ned for å sjekke om de fortsatt var å se, og like før solnedgang hørte jeg dem ute i takrørskogen, og jammen kom ikke en av de voksene ut et øyeblikk. Ungene var ikke å se denne gangen, håper de klarer seg, det er både Mink og Rev i området. Var heldig og fikk den på brikka denne gangen også. Hærlig... denne fuglen har jeg sett etter i årevis der nede, og endelig satt den .... :-D